FlyFästing en bra naturlig produkt, oskadlig för naturen, till djur och människor

FlyFästing är en blandning av eteriska oljor som jag provat ut på mina egna hundar och mig själv.

Jag blev så irriterad och lite rädd för alla fästingburna sjukdomar som både jag och mina hundar kunde få, men ville inte använda de traditionella produkterna. Jag ville att mina hundar skulle kunna ta sig ett bad då och då utan att fiskarna dog eller att barn kunde klappa och krama mina hundar.

Funderade vad jag skulle hitta på och började med att koka upp ca 50 gram torkad timjan i 1,5 – 2 liter vatten, sedan fick det stå och dra under lock tills det kallnat. Jag silade och tillsatte citronsaft från ca en citron. Jag hade blandningen i kylskåp och den höll sig i ca en vecka.

Sprayade mina hundar med detta 2 gånger om dagen, badade de fick de en dusch efteråt med blandningen.

Nu var det så att jag blev lite less på att de ständigt luktade ärtsoppa och det var lite jobbigt att alltid spraya dem. Men det fungerade perfekt.

När jag utbildade mig till Aromaterapeut fick jag ideer om att eteriska oljor kunde hjälpa och jag gjorde olika prov på hundarna och mig själv.

Kom på en blandning som fungerade med en bas av jojobaolja.

FlyFästing har nu använts i ca 10 år på hundar, katter, barn och vuxna.

Jag har ännu inte fått något negativ resultat eller att någon har reagerat på oljorna. Därmed säger jag inte att ingen reagerar på dem, prova på en fläck först för att se att du eller hunden klarar av att använda oljan.

Jag gör blandningen på beställning och den kostar 110 kr för en rollon på 10 ml.

Du särar på hundens hår och rollar oljan på huden, kan göras på flera ställen.

Oljan är aktiv i ca 7 dagar, sedan rollar du igen.

När jag går ut i skogen rollar jag på benen eller byxorna, skorna och runt handlederna. På barn kan man rolla lite i nacken/axlarna. Är man lite osäker så rolla på kläderna där de kan ta sig in.

Det här inlägget postades i Hem och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *